Ο πρόεδρος του συλλόγου «Βιώσιμη Σαμοθράκη», Στέλιος Βαλμάς, μίλησε σήμερα το πρωί στο ραδιόφωνο Sferikos 99.3 και τον δημοσιογράφο Γιώργο Χονδρόπουλο.

Μίλησε για fast track διαδικασίες “βαφτισμένες” πιλοτικές προκειμένου να γίνουν γρήγορα και χωρίς να ρωτήσουν κανέναν 2 τεράστια αιολικά πάρκα πάνω στην θάλασσα ακριβώς δίπλα στην Αλεξανδρούπολη και στο νησί της Σαμοθράκης.

Τόνισε πως πρέπει άμεσα το αρμόδιο υπουργείο ενέργειας να στείλει κάποιον και να ενημερώσει πως θα αλλάξει το τοπίο με simulations δηλαδή προσομοιώσεις καθώς υπάρχει η υπόνοια πως όσοι επισκέπτονται τις θάλασσα αντί για τον ορίζοντα θα βλέπουν… αιολικά πάρκα αφού οι ανεμογεννήτριες θα είναι 280-300 μέτρα!

Πρέπει -όπως είπε χαρακτηριστικά- να καταλάβουν ότι πρέπει να τις τοποθετήσουν σε άλλη θέση αλλιώς θα χαθεί η ομορφιά του τόπου μας. Οι επιπτώσεις σύμφωνα με τους επιστήμονες θα είναι τόσο στον άνθρωπο όσο και στο περιβάλλον.

Αντίστοιχα μίλησε για τις πρόσφατες αλλαγές στην λειτουργία του LNG, το οποίο για την ψύξη τελικά και αντίθετα με ότι είχε ειπωθεί στην αρχή θα παίρνει θαλασσινό νερό. Συνολικά τόνισε πως οι αλιεία θα δεχθεί ένα πολύ σοβαρό πλήγμα.

Ακούστε όλα όσα ανέφερε παρακάτω: