Τον δήμαρχο της Αλεξανδρούπολης Ιωάννη Ζαμπούκη επισκέφθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου «Αινήσιο Δέλτα» προκειμένου να μεταφέρει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι δραστηριοποιούνται στις καλύβες στο Δέλτα του Έβρου. Στην συνάντηση συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας και πρασίνου, Ηλίας Δαστερίδης.

Ο νέος πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Σωτηρίου ευχήθηκε στο δήμαρχο να έχει μια καλή και δημιουργική θητεία και εστίασε στο βασικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν το οποίο είναι το οδικό δίκτυο που οδηγεί στην όχθη του ποταμού. Όπως εξήγησε οι έντονες βροχοπτώσεις καθώς και οι δυνατοί νοτιάδες έχουν καταστρέψει μέρος του δρόμου γεγονός που δυσκολεύει την καθημερινότητα των μελών του συλλόγου.

Πρόκειται για 20 χιλιόμετρα δρόμου που είχε πρωτοκατασκευαστεί την δεκατία του ’80 και από τότε “μπαλώνεται” για να μείνει λειτουργικός. Ζήτησαν να γίνουν νέες εργασίες με καλύτερα υλικά προκειμένου να φτιαχτεί μια καλή. Σημείωσαν πως ο δρόμος αυτός ανήκει στην περιφέρεια και πως ήδη έχουν καταθέσει σχετικό αίτημα στον νέο αντιπεριφερειάρχη Έβρου αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν εισακουστεί καθώς βρισκόμαστε σε μεταβατική περίοδο. Επιπλέον η Ιρλανδική διάβαση που βρίσκεται στην περιοχή αρκετές φορές δεν είναι προσπελάσιμη λόγω του νερού που ανεβαίνει κατά την διάρκεια ισχυρών νοτιάδων.

Ο δήμαρχος από την πλευρά του, τους εξήγησε πως την περασμένη 4τια έδωσε – μαζί με τον αντίδημαρχο Φερών, Δημήτρη Κολγιώνη – πολλούς αγώνες για την αγροτική οδοποιία και κατέληξε πως επιθυμεί να αναλάβει το έργο και να τους βοηθήσει αλλά πρώτα πρέπει να λάβει την σχετική αρμοδιότητα προκειμένου να μπορεί να παρέμβει. Δεσμεύθηκε πως θα κανονίσει μια συνάντηση με την τεχνική υπηρεσία της περιφέρειας προκειμένου να ζητήσει επίσημα την αρμοδιότητα να ξεκινήσει τις παρεμβάσεις και τους υποσχέθηκε πως θα συναντηθούν εκ νέου.

Γιώργος Χονδρόπουλος